Valitse sivu

Kotitalouksien jätteistä suuri osa on otettu vuoden 2022 alusta alkaen jätteidenkäsittelyalueillamme vastaan veloituksetta, koska niiden käsittely- ja vastaanottokustannukset katetaan perusmaksulla. Muissa henkilö- tai pakettiautolla tai peräkärryllä tuoduissa kuormissa hinnoittelu perustuu jätelajiin ja jätekuorman tilavuuteen. Kun vaaka-asioinnissa on jäänyt punnitsemisvaihe pois, asiointi alueella nopeutuu. Tilavuusperusteinen hinnoittelu on otettu käyttöön myös siksi, että varaudumme lähivuosina rakennettaviin, ajoneuvovaa´attomiin pienjäteasemiin.

Kotitalouksien jätteistä maksullisia ovat sekalainen jäte, kipsi-, asbesti-, kattohuopa- ja tietoturvajäte sekä sammuttimet. Maksuttomia jätejakeita ovat mm. haravointijäte- ja risukuormat, kannot ja juurakot, betoni- ja tiilijäte, puhdas puu ja purkupuu. Eli jos alueelle tuotava kuorma sisältää pelkästään kotitaloudesta tulevia ja perusmaksulla katettavia jätteitä, on se kokoon katsomatta maksuton.

Miten tilavuus määritellään ja hinnoitellaan?
Kuutio on tilavuudeltaan tuhat litraa ja mitoiltaan metri kertaa metri kertaa metri.
Hinnoittelussa tilavuutta määritellään siten, että kuutioon mahtuu viisi (5 kpl) 200 litran täyteen pakattua jätesäkkiä.
Esimerkiksi noja- tai TV-tuoli on 200 litraa (kustannus 10 €), kahden istuttava sohva 400 litraa (20 €).

Huom! Kun teet jätekuormaa kotona, pakkaa eri jätejakeet erikseen esim. pressujen ja säkkien avulla. Näin jätteiden lajittelu eri lavoille tai kasoihin onnistuu jätteidenkäsittelyalueella.
Kannattaa ottaa yhteyttä neuvontaamme jo ennen jätteidenkäsittelyalueelle starttaamista, niin saat vinkkejä tilavuuksien määrittelyyn ja lajitteluun.
Myös jätteidenkäsittelyalueella työskentelevät vaakaoperaattorit ja jäteasemien hoitajat auttavat jätemäärien tilavuuksien mittaamisessa ja arvioimisessa.

Ajantasainen tieto maksuttomista ja maksullisista jätejakeista löytyy kohdasta Hinnasto.


* Kiertokapulan toimialue koostuu 13 kunnasta. Kunnat ovat Hattula, Hausjärvi, Hyvinkää, Hämeenlinna, Janakkala, Järvenpää, Kerava, Loppi, Mäntsälä, Nurmijärvi, Riihimäki, Tuusula ja Valkeakoski. Muiden kuntien asukkaat eivät maksa perusmaksua, joten heidän jätteilleen ei ole maksutonta vastaanottoa.