Valitse sivu

Näin asioit jätteidenkäsittelyalueella

Käytä verkkopalvelua

Web service


Soita meille 9.00 - 15.00

Telephone exchange 9.00 - 15.00

(Local network charge)
Piirroskuva jätteidenkäsittelyalueen sisäänkäynnistä

Tervetuloa asioimaan jätteidenkäsittelyalueillamme!

Kiertokapulan jätteidenkäsittelyalueilla vastaanotetaan lähes kaikkia kotitalouksista syntyviä jätteitä. Näiden ohjeiden avulla teet asioimisesta jätteidenkäsittelyalueilla sujuvaa.

Katso pikaohje alueella asiointiin

Kuorman kasaaminen kotona

Kuorma kannattaa jo kotona kasata niin, että se on mahdollisimman helppo purkaa jätteidenkäsittelyalueelle tultaessa. Jätteidenkäsittelyalueilla eri jätteille on oma paikkansa ja jätteiden tuojaa koskee lajitteluvelvollisuus. Kotitalouksista useimmin syntyviä jätteitä ovat sähkö- ja elektroniikkalaiteromut (SER), vaaralliset jätteet, puujätteet, metalliromu ja sekalainen jäte.

Käytännön vinkkejä

  • Risu- ja haravointijätekuormat voi lastata peräkärryyn pressun päälle. Alueella kuorma on nopea purkaa kyydistä vetämällä pressun kulmista.
  • Haravointijätteet voi myös pakata jätesäkkeihin, jolloin ne eivät likaa autoa. Jätteet tulee purkaa alueella pois säkeistä, joita varten löytyy omat roskiksensa.
  • Eri jätelajeihin kuuluvia jätteitä ei saa sotkea kuormassa sekaisin, sillä jätteet pitää pystyä lajittelemaan omille lavoilleen tai kasoihin alueella. Mikäli jätteet ovat sekaisin, jätteistä menee maksu. 
  • Kaikki alueelle tuotavat jätekuormat on peitettävä tai sidottava asianmukaisesti kuljetuksen ajaksi.
Piirroskuva henkilöautosta ja haravointijätteellä täytetystä peräkärrystä

LAJITTELUOHJEET JA JÄTTEIDEN HINNOITTELU

Kotitalouksien jätteistä suuri osa otetaan vastaan veloituksetta, koska niiden käsittely- ja vastaanottokustannukset
katetaan perusmaksulla. Muissa henkilö- tai pakettiautolla tai peräkärryllä tuoduissa kuormissa hinnoittelu perustuu
jätelajiin ja jätekuorman tilavuuteen.

Katso hinnasto tästä.

Katso jätteiden lajitteluohjeet tästä.

Asiointi alueillamme

Kun kuorma on kasattu, on aika suunnata jätteidenkäsittelyalueelle! Alueidemme henkilökunta neuvoo sinua kuorman lajittelussa ja maksullisen jätteen tilavuuden arvioinnissa. Huomioithan myös turvallisuustekijät: lemmikkejä ei pidä tuoda vastaanottoalueillemme. Jos mukanasi on lapsia pikkuapureina, varmista että heillä on riittävän suojaavat jalkineet. Lapset käyvät alueella aina vanhemman vastuulla. Älä myöskään asioi alueillamme päihteiden vaikutuksen alaisena.

Toimi näin

  1. Pysähdy vaakatoimistolla ja kerro, mitä jätettä olet tuomassa ja mistä jäte on peräisin. HUOM! Lokakuusta 2023 alkaen Hämeenlinnan Karanojalla maksaminen ja kuorman ilmoittaminen tehdään maksuautomaatilla. Voit myös ilmoittaa ja maksaa Karanojalle vietävät kuormat ennakkoon verkkokaupan kautta. Lue lisää verkkokauppa-asioinnista.
  2. Maksa mahdolliset maksulliset jätteet.
  3. Aja alueelle ja lajittele jätteet oikeisiin paikkoihin – kyltit ja opasteet sekä henkilökuntamme auttavat sinua löytämään oikean paikan kullekin jätteelle.
  4. Aja ulos alueelta opasteiden mukaisesti – vaakatoimistolla ei tarvitse enää pysähtyä.

     

 

 

Piirroskuva asioinnista jätteidenkäsittelyalueen vaakatoimistolla
Piirroskuva kaupunkimaisemassa olevista jätteidenkeräyspaikoista

Muita keräyspaikkoja

Kiertokapulan jätteidenkäsittelyalueet vastaanottavat lähes kaikkia kotitalouksissa syntyviä jätteitä. Vaarallisia jätteitä, metalliromua ja sähkölaitteita vastaanottavat myös kuntien varikot Hausjärvellä, Lopella, Mäntsälässä ja Riihimäellä.
Vaarallisien jätteiden ja metalliromun keräystempaukset järjestetään vuosittain jokaisessa toimialueemme kunnassa. Muutamissa kunnissa vaarallisia jätteitä kerätään myös viikkokeräyksissä.
Pienille sähkölaitteille, paristoille ja lampuille keräys löytyy useasta kaupasta, eli näiden jätteiden keräykseen vieminen onnistuu kätevästi esim. kauppareissun yhteydessä. Lääkejätteitä ottavat vastaan kaikki apteekit. Muistathan myös, että pakkausjätteille ja paperille keräys löytyy joko kiinteistöltä tai Rinki-ekopisteiltä!