Valitse sivu

Monilokerokeräys, Valkeakoski

Käytä verkkopalvelua

Web service


Soita meille 9.00 - 15.00

Telephone exchange 9.00 - 15.00

(Local network charge)
Kiertokapula käynnisti Valkeakoskella vuoden 2021 huhtikuussa monilokeroisen jäteastian käyttökokeilun. Kokeiluun sai osallistua vapaaehtoisesti.

Kokeilun jälkeen keräys on vakiintunut ja jatkuu melkein kaikkien kokeiluun osallistuneiden kiinteistöjen osalta. Keräykseen voidaan ottaa lisää kiinteistöjä ajoreitin varrelta Valkeakosken taajamassa. Monilokeroastiaan kerätään neljää eri hyötyjaetta: kartonki-, lasi- ja muovipakkauksia sekä metallia. Erilliskerätyt materiaalit noudetaan monilokeroautolla, jossa jokainen jätejae päätyy omaan lokeroonsa ja toimitetaan hyödynnettäviksi materiaalina.

Monilokeroinen jäteastia tarjoaa kierrätystä helpottavan lisäpalvelun alle 5 huoneiston kiinteistöille, joille pakkausjätteiden ja metallin erilliskeräys ei uudessa jätelaissa ole velvoittava.

Keräyksen tuloksia

Monilokerokeräys toteutettiin kokeiluna Valkeakosken keskustaajamassa ja se kesti vuoden 2022 loppuun asti. Mukana oli 112 asiakasta. Puolen vuoden aikana monilokeroastioita on tyhjennetty noin 890 kertaa. Kierrätettäviä jätejakeita on kerätty seuraavasti: 2 300 kg kartonkipakkausjätettä, 1 060 kg lasipakkausjätettä, 435 kg metallia ja 2 610 kg muovipakkausjätettä. Eli yhteensä 6 405 kg uudelleenhyödynnettäviksi ohjattavia jätejakeita. Kerätyt määrät vastasivat odotettuja määriä. Astioiden käytössä ei ilmennyt ongelmia ja tyhjennykset sujuivat nekin ongelmitta. Asiakkaat lajittelivat jätteet mallikelpoisesti.

Asiakkaita otetaan mukaan Valkeakosken keskustaajamasta

Monilokeroisen jäteastian käyttäjäksi voi liittyä Valkeakosken keskustaajamassa. Keräysastian vuokra sisältyy palvelun tyhjennyshintoihin ja astia toimitetaan asiakkaalle maksutta.

Asiakkaan kokemuksista voi lukea osoitteessa: https://rehellisestikestavaa.blogspot.com/2021/03/arjen-luksusta-lajitteluun-pientalossa.html