Valitse sivu

Monilokeroastiapalvelun laajennusta suunnitellaan

Käytä verkkopalvelua

Web service


Soita meille 9.00 - 15.00

Telephone exchange 9.00 - 15.00

(Local network charge)
Kiertokapula valmistelee vapaaehtoisen monilokerokeräyksen tarjoamista lisäpalveluna niille asiakkailleen, joille pakkausjätteiden kiinteistökohtainen keräys ei ole pakollista ja jotka sijaitsevat kartan rajaamalla C-alueella. Nelilokeroisen jäteastian avulla kerätään neljää eri hyötyjätejaetta: kartonki-, lasi- ja muovipakkauksia sekä pienmetallia. Keräyksen aloitus siirtynee vuoden 2025 alkupuolelle, koska vuonna 2024 tapahtuva pienkiinteistöjen biokeräysmuutos on ensin hoidettava.

Monilokeropalvelun avulla jätteet eivät vie tilaa kaapeissa ja käynnit ekopisteellä jäävät pois. Olemme tehneet alustavan kyselyn keräyksestä niille alle viiden asuinhuoneiston kiinteistöille, jotka sijaitsevat kyseisellä hyötyjätteiden keräysalueella eli tämän kartan alueella C. Kyselyn perusteella kiinnostuneita on riittävästi keräyksen aloittamiseksi. Keräyksen aloitus tapahtunee vasta alkuvuonna 2025. Teemme kuitenkin ensi vuonna (2024) uuden ja sitovan kyselyn keräykseen liittymisestä. Kun mahdollinen aloitusaika selviää, tiedotamme asiasta tarkemmin. Monilokeroastia tarjotaan ainoastaan pakkausjakeille. Sen käyttö ei ole mahdollista esim. seka- tai biojätteiden keräykseen.

Astiat ja tyhjennysvälit asiakkaan tarpeen mukaan

Keräys toteutetaan Kiertokapulan toimittamilla valmiiksi tarroitetuilla nelilokeroisilla jäteastioilla, joita on kahta eri kokoa:

  • 370 L (770 x 811 x 1104 (leveys x syvyys x korkeus / mm)
  • 660 L (1225 x 775 x 1225 mm)

370 litran astioissa täyttötila on jaettu muovi- ja kartonkipakkauksille suhteessa 60/40. Lisäksi lasipakkauksille ja metallille on molemmille omat 30 litran astiat, jotka kiinnitetään astian sisäpuolelle. 660 litran astioissa täyttötila on jaettu muovi- ja kartonkipakkauksille suhteessa 50/50. Lisäksi lasipakkauksille ja metallille on molemmille omat 45 litran astiat, jotka kiinnitetään astian sisäpuolelle. Kaikki jakeet tyhjentyvät jäteauton erillisiin lokeroihin ja ne toimitetaan pakkausjätetuottajien vastaanottoterminaaleihin.

Tyhjennysväli voi olla 2, 4, 8 tai 12 viikkoa asiakkaan tarpeen mukaan. Myös naapurin kanssa voi sopia yhteisen astian käyttämisestä (kimppa-astia), jolloin tyhjennyshinta jaetaan astian käyttäjien kesken. Monilokeroastian lisäksi kiinteistöllä tulee olla jätehuoltomääräysten mukaisesti sekajäteastia ja vähintään 5000 asukkaan taajamissa myös biojäteastia tai kompostori.

Vaihtoehto monilokerokeräykselle

Mikäli olet kiinnostunut kiinteistökohtaisesta pakkausjätteiden keräyksestä, mutta haluat tai tarvitset vain yhdelle tai kahdelle pakkausjakeelle keräyksen, sekin on mahdollista. Samalla C-alueella voi vaihtoehtoisesti liittyä erillisellä astialla muovi- tai kartonkipakkausten keräykseen tai ottaa molemmille erilliset astiat. Kustannus kahden jakeen erillisellä keräyksellä on edullisempi kuin neljän jakeen lokeroastialla, koska isoilta kiinteistöiltä jo kerätään näitä erillisillä astioilla. Tällöin kiinteistölläsi käy erillinen auto tyhjentämässä jokaista jaetta.
Katso pakkausjätteiden keräyksen kuntakohtaiset siirtymisajankohdat vuonna 2023 täältä.
Liittymisilmoituksen voi tehdä asiakaspalveluumme vuoden 2024 alusta alkaen. Jäteastiat kuuluvat tyhjennyshintaan.

Hinta erillisille (esim. 240 litran keräysastioille) vuonna 2023:

  • 240 L muovipakkausastia                      5,54 € / tyhjennys (sis. alv)
  • 240 L kartonkipakkausastia                   5,80 € / tyhjennys (sis. alv)

    Muut tyhjennyshinnat näet täältä.

Valkeakoskilaisen asiakkaan monilokerokeräyskokemuksista voit lukea osoitteessa: 
https://rehellisestikestavaa.blogspot.com/2021/03/arjen-luksusta-lajitteluun-pientalossa.html