Valitse sivu

Vuoden teema: Biojäte

Käytä verkkopalvelua

Web service


Soita meille 9.00 - 15.00

Telephone exchange 9.00 - 15.00

(Local network charge)
Vuoden 2024 aikana alkava Biojätteen kerääminen 1-4 asunnon taloista on puhuttanut paljon. Tänne sivulle on kerätty tietoa biojätteestä ja toimintaohjeet, millä voit varmistaa toimineesi biojäteviidakossa oikein.

Mikäli aihe on jo tuttu, testaa tietosi leikkimielisessä testissämme täällä.

Jätelain ja sitä täydentävien jätehuoltomääräyksien mukaan Kiertokapulan alueella biojätteiden keräysvelvoite laajenee koskemaan 1-4 asunnon talouksia yli 5000 asukkaan taajamissa lähialueineen. Kuulutko velvoitealueelle? Tarkista se rastittamalla alue B ja suurentamalla karttaa kotisi kohdalta täällä.

Mikäli kuulut velvoitealueelle, voit hoitaa biojätteen keräämisen joko kompostoimalla omassa kompostorissasi biojätteet mullaksi tai liittymällä järjestämäämme biojätteen keräykseen, jossa tyhjennämme biojäteastian ja toimitamme sisällön hyödynnettäväksi. Biojäteastian voi myös ottaa yhteisenä naapurin tai naapureiden kanssa, tämä laskee kustannuksia merkittävästi. Lue kimppakeräyksestä lisää täältä. Uusi tuulettuva biojäteastiaa tuo mahdollisuuden tyhjentää biojäteastia neljän viikon välein. Keräysastiaa ei tarvitse ostaa, eikä vuokrata. Me lainaamme sen käyttöösi. Huomioi, että lajitteluohjeesta poiketen, tuulettuvaan astiaan ei biojätettä saa pakata muovipusseihin.

Aloittaessasi kompostoinnin ilmoita siitä jäteviranomaiselle Asiakasnetissä. Pääset lomakkeelle suoraan painamalla sivulla olevaa tumman vihreää näppäintä. Sivulle ei tarvitse kirjautua. Täytä lomake vasta, kun olet hankkinut kompostorin. Kompostoria hankkiessasi voit varmistaa hyväksytyn kompostorimallin täältä. Tietoa kompostoinnista saat täältä ja kompostointikoulutuksistamme, joita järjestämme keväisin ja syksyisin. Koulutukset löydät tapahtumakalenteristamme.

Tiesitkö, että kun biojäte kerätään erikseen, voit pidentää sekajäteastiasi tyhjennysväliä jopa kahdeksaan viikkoon asti! Lajittelu siis kannattaa!

Mikäli mielesi muuttuu ja haluat vaikka sittenkin hankkia kompostorin keräyksen sijasta (tai toisinpäin), voit aina olla yhteydessä asiakaspalveluumme, puh. 075 753 0000. Myös Kiertokapulan ympäristökouluttajat ovat käytössäsi, jos tarvitset lisätietoa biojätteen keräyksestä, kompostoinnista, lajittelusta tai mistä vaan jätehuoltoon liittyvästä. Tavoitat ympäristökouluttajat myös sähköpostilla neuvonta@kiertokapula.fi. Mikäli haluat jutella asiasi kasvotusten, löydät meidät eri tapahtumista. Tapahtumakalenteristamme näet tulossa olevat tapahtumat.