Valitse sivu

Jäteastiapalvelu

Käytä verkkopalvelua

Web service


Soita meille 9.00 - 15.00

Telephone exchange 9.00 - 15.00

(Local network charge)
Astiapalvelu kuuluu kaikille toimialueemme asiakkaille. Jäteastiat ovat standardin mukaiset ja soveltuvat materiaalivahvuuksiensa, mitoituksiensa ja rakenteidensa puolesta koneelliseen tyhjennykseen Suomessa käytettävissä olevilla vakiojäteautoilla.

Tammikuusta 2024 alkaen erillisiä astiavuokria enää peritä. Jatkossa kaikkien jätejakeiden käsin siirrettävät astiat (140-660 l) kuuluvat tyhjennyshintaan. Jäteastioiden tyhjennyshinnat löytyvät täältä. Uusissa sopimuksissa jäteastia toimitetaan veloituksetta kiinteistölle jätteenkuljetuspalvelun alkaessa. Erilliset jäteastiatilaukset tehdään asiakaspalvelustamme.

Vain rikkoutuneet jäteastiat vaihdetaan. Lähtökohtaisesti kuljettaja huomaa astian rikkoutumisen ja ilmoittaa siitä asiakaspalveluun. Myös määräysten vastaiset astiat vaihdetaan. Vanha jäteastiasi siis palvelee edelleen käyttöikänsä päähän saakka.

Biojäteastiat pestään automaattisesti kaksi kertaa ja muut astiat kerran vuodessa. Jäteastiat pestään sekä sisä- että ulkopuolelta. Pesut sisältyvät tyhjennyshintaan, eivätkä ne vaikuta jäteastioiden tyhjennysrytmeihin. Jäteastiasi saatetaan tyhjentää pesun vuoksi ylimääräisen kerran, tämä tyhjennys on maksuton. Jätemäärän muuttuessa, esimerkiksi perheen kasvaessa, jäteastiakokoa voi vaihtaa kerran kahdessa vuodessa veloituksetta.

Laajemmalla jäteastiapalvelulla varmistetaan, että kaikilla asiakkaillamme on määräysten mukainen jäteastia. Jäteastiat ovat SFS-EN 840 -standardin mukaisia, koneellisen kuormauksen kestäviä ja pyörillä varustettuja.

Astioiden suuntaa-antavat mitat löytyvät taulukosta:

                 Astiakoko                    Leveys/korkeus/
                         syvyys/mm
                    140 l                    484 x 1065 x 550     
                    240 l                    580 x 1072 x 724   
               360 / 370 l                    770 x 1068 x 811
                    660 l                   1210 x 1218 x 773
HUOM! Senttikoot ovat suuntaa-antavia, sillä jäteastioiden mitat vaihtelevat hieman eri astiatoimittajilla.

Jäteastioiden sijoittelusta jätetilaan löydät lisää tietoja tältä sivulta.