Valitse sivu

Kiertokapula on ottanut käyttöön jäteastiapalvelun vuoden 2024 alusta.
Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että kun jäteastia menee rikki, toimitamme ehjän käyttökelpoisen astian rikkoutuneen tilalle.
Jäteastiapalvelu takaa sen, että astiat ovat standardin mukaiset ja soveltuvat materiaalivahvuuksiensa, mitoituksiensa ja rakenteidensa puolesta koneelliseen tyhjennykseen. Erillisiä astiavuokria ei enää peritä, vaan kaikkien jätejakeiden käsin siirrettävien astioiden kulut on sisällytetty tyhjennyshintaan.

Nyt käytössä olevan ehjän astian tilalle EI tuoda uutta astiaa. Vanha jäteastia siis palvelee edelleen käyttöikänsä päähän saakka riippumatta siitä, onko se ollut oma tai vuokra-astia. Rikkoutumistilanteissa kuljettaja tekee ilmoituksen asiakaspalveluumme ja tilalle toimitetaan ehjä astia. Uusille kiinteistöille jäteastia toimitetaan, kun astiatyhjennyksistä on sovittu Kiertokapulan kanssa.  

Mikäli jäteastia on siirretty paikkaan, josta kuljettaja ei sitä löydä, se ei oikeuta uuden astian toimitukseen. Tällöin käynnistä veloitetaan normaali tyhjennysmaksu.

Asiakas voi joutua korvaamaan jäteastian,  mikäli astia katoaa tai vaurioituu asiakkaasta johtuvasta syystä. Eri kokoisten astioiden korvaushinnat on määritelty taksassa, ks. jätelautakunta Kolmenkierron jätemaksutaksa 2024.

Jos jäteastian koko ei vastaa kotona syntyvää jätemäärää, niin useimmiten asian saa korjattua tyhjennysväliä muuttamalla. Tarvittaessa jäteastian voi veloituksetta vaihtaa kerran kahden vuoden sisällä.