Valitse sivu

Ammattiliitot ovat ilmoittaneet työtaistelutoimista torstaille ja perjantaille 1.–2.2.2024. Suurin osa Kiertokapulan jätetyhjennyksiä tekevistä kuljettajista osallistuu Auto- ja kuljetusalan työntekijäliiton AKT:n työnseisaukseen. Paikkakuntakohtaisia eroja voi olla.

Kiertokapulassa varauduttiin lakon vaikutuksiin jo ennalta ja sunnuntaina 28.1.2024 ajettiin sekajätetyhjennyksiä Keski-Uudellamaalla (n. 4000 tyhjennystä).

Pyydämme varautumaan lakkoon seuraavasti:

  • pakkaa jätteet tiiviimmin ja lajittele huolellisesti. Näin jätteet mahtuvat paremmin astioihin. Samalla saadaan myös materiaalit paremmin kiertoon, kun pakkausjätteet (kartongit, muovit, metallit ja lasit) päätyvät oikeaan paikkaan.
  • huolehdithan myös kiinteistön talvikunnossapidosta, jottei tyhjennys jää tekemättä liukkauden tai lumisten olosuhteiden vuoksi

Jos oman jäteastian tyhjennys jää välistä, tyhjennetään astia seuraavan kerran normaalin tyhjennysrytmin mukaisesti. Väliin jääneitä ja ylimääräisiä tyhjennyksiä ei voida tehdä. 
Asiakkaat voivat tarvittaessa tuoda itse jätteitä veloitusta vastaan vastaanottopaikkoihimme lakon aikana, sillä jätteidenkäsittelyalueet ovat avoinna normaalisti.

Pahoittelemme tilanteesta asiakkaillemme aiheutuvaa haittaa ja lakoista aiheutuvia viivästyksiä.


Tilannepäivitys 9.2.2024:
Viiveiden kiinni ajaminen on edistynyt, mutta osa tyhjennyksistä menee vielä viikolle 7.

Tilannepäivitys 5.2.2024:

Urakoitsijat ajavat mahdollisuuksien mukaan ajolistoja kiinni viikon 6 aikana. Mikäli torstaina tai perjantaina on lakosta johtuen jäänyt tyhjennys väliin, astian viereen voi laittaa tarvittaessa yhden lisäsäkin. Se otetaan seuraavalla tyhjennyskerralla kyytiin veloituksetta.

Tilannepäivitys 2.2.2024:
Lakkoviikon jälkeiset ajoreitit aloitetaan normaaliin tapaan viikolla 6. Tyhjennystilanteen normalisoitumisen arvioidaan tämän hetken tilanteen mukaan vievän vähintään seuraavat kaksi (2) viikkoa.
Tyhjennysten edistymistä hidastaa valitettavasti edelleen raskaalle kalustolle vaikeat keliolosuhteet, jotka vaikeuttavat huomattavasti jäteautojen liikkumista. Eri alueilta on raportoitu raskaalle kalustolle vaarallisen liukkaita kokonaisia tie- ja katuosuuksia ja näiden osalta kohteiden jäteastiatyhjennyksiä on jouduttu jättämään tekemättä (esim. Tuusula, Janakkala, Hämeenlinna).

Tilannepäivitys 1.2.2024:
Tuusulassa jäteastiatyhjennyksiä ajettu lähes normaalin rytmin mukaisesti.
Muissa Kiertokapulan kunnissa myös jonkin verran kalustoa ollut liikkeellä.