Valitse sivu

Kiertokapula Oy kilpailuttaa kaikki toimialueensa jätekuljetuksia koskevat hankinnat. Kilpailutukset käynnistetään julkisilla markkinavuoropuhelutilaisuuksilla, joissa mahdollistetaan kaikille yrityksille tasapuoliset mahdollisuudet osallistua kilpailutuksiin. Se tarkoittaa mm. urakoiden jakamista mahdollisimman sopivankokoisiin alueisiin.

Koko Kiertokapulan toimialueen muovipakkausjätteitä sekä lasi-, pienmetalli- ja kartonkipakkausjätteitä koskeva markkinavuoropuhelu järjestettiin maaliskuussa 2022. Urakat kilpailutettiin kahdessa osassa. Ensimmäisessä osassa toukokuussa 2022 kilpailutettiin muovipakkausjätteiden kuljetukset. Tarjouksia saatiin viideltä (5) yritykseltä. Toisessa osassa kilpailutettiin lasipakkaus-, pienmetalli- ja kartonkipakkausjätteiden kuljetukset kesä- ja heinäkuun 2022 aikana. Tarjouksia saatiin neljältä (4) yritykseltä.

Muovipakkausjätteiden kuljetukset hoitaa kaikissa Kiertokapulan toimialueen kunnissa 1.3.2023 alkaen Urbaser Oy, muovipakkausten jäteastioiden pesun Jätehuolto Laine Oy. Heinäkuusta 2023 alkaen lasi-, pienmetalli- ja kartonkipakkausjätteiden kuljetuksen hoitaa Hattulassa, Hämeenlinnassa, Janakkalassa ja Valkeakoskella L&T Ympäristöpalvelut Oy. Syyskuussa Urbaser Oy aloittaa saman keräyksen Hausjärvellä, Hyvinkäällä, Lopella, Nurmijärvellä, Riihimäellä, Janakkalan Tervakoskella ja Tuusulan Jokelassa. Urbaser jatkaa myös marraskuussa 2023 Järvenpäässä, Keravalla, Tuusulassa ja Mäntsälässä. Lasi-, pienmetalli- ja kartonkipakkausjätteiden Molokien tyhjennykset hoitaa Urbaser Oy kaikissa kunnissa aloittaen samanaikaisesti yllä mainittujen pienjäteastioiden tyhjennysten kanssa. Urbaser vastaa myös lasi-, pienmetalli- ja kartonkipakkausjätteiden astiapesuista 1.7.2023 alkaen koko Kiertokapulan toimialueella. Kiertokapula on pitänyt voittaneiden yritysten kanssa urakkaneuvottelut ja sopimukset on tehty.

Lisätietoja: Kiertokapula Oy, hankinta- ja logistiikkainsinööri Joakim Pyttynen, puh. 040 510 5702, joakim.pyttynen[at]kiertokapula.fi