Valitse sivu

Kiertokapula Oy jatkaa yhdyskuntajätteiden energiahyödyntämisen sopimusta optiovuosilla yhdessä Fortumin kierrätys- ja jäteliiketoiminnan kanssa. Yhteistyön myötä Kiertokapulan toimialueen kuntien ((pl. Janakkala ja Nurmijärvi) yhdyskuntajätteet käsitellään energiaksi Fortumin voimalaitoksella Riihimäellä ainakin vuoden 2028 syksyyn asti.

Kiertokapula on toimittanut kuntiensa kotitalousjätteet Fortumille käsiteltäväksi jo vuodesta 2007 lähtien, jolloin Fortumin kierrätys- ja jäteliiketoiminta (ent. Ekokem) avasi Suomessa ensimmäisten joukossa modernin arinateknologiaa hyödyntävän jätteiden käsittelylaitoksen. Laitos tuottaa kaukolämpöä ja sähköä.

Jätteen laatua ja kierrätysasteen nousua seurataan aktiivisesti yhteistyössä. Vuonna 2020 Fortum käsitteli 75 000 tonnia Kiertokapulan toimittamaa yhdyskuntajätettä.
Arvostamme pitkäaikaista yhteistyötä vastuullisen toimijan kanssa niin nykyisten kuin tulevaisuuden jäteratkaisujen kehittämisessä, kertoo Kari Rahkonen, Fortumin jätehuoltopalveluiden liiketoimintajohtaja.
Meille on tärkeää, että toimialueemme yhdyskuntajätteet käsitellään vastuullisesti ja tehokkaasti. Lyhyiden kuljetusmatkojen ansiosta pystymme minimoimaan päästöjä, toteaa Mikko Koivulehto, Kiertokapulan toimitusjohtaja.

Lisätietoja:
Kari Rahkonen                                                                                  Mikko Koivulehto
Fortum                                                                                               Kiertokapula                              
p. 0405701074                                                                                 p. 050 5688 422
kari.rahkonen(at)fortum.com                             mikko.koivulehto(at)kiertokapula.fi