Valitse sivu

Keravalla ja Mäntsälässä jäteastiatyhjennyksiä hoitanut Jätehuolto Laine on asetettu konkurssiin Keski-Suomen käräjäoikeuden päätöksellä 13.2.2023. Yhtiöllä oli haasteita suoriutua urakkasopimusten mukaisista velvoitteista ja palvelun toimitusvarmuudessa. Nyt kyseiset tyhjennysurakat hoitaa uusi urakoitsija. Urakoitsijamuutos koskettaa seka- ja biojätteen keräyksiä eli yhteensä 58 000 asukasta.

Mikäli jäteastioiden tyhjennyksiin tulee reittimuutoksia tai astioiden tyhjennysväli pitkittyy, Keravan ja Mäntsälän asiakkaat voivat laittaa astian viereen lisäjätesäkit maksutta. Poikkeusjärjestelyn aikana syntyvät jätteet on syytä lajitella huolellisesti ja pakata tiiviisti. Sekajätteen määrää pystyy vähentämään lajittelemalla pakkausjätteet erikseen ja toimittamalla ne Ringin ekopisteisiin.

HUOM! Seuraavan tyhjennyspäivän ajankohtaa ei ole vielä saatavilla, eli asiakaspalvelussamme ei ole tähän vastausta.

Tilannepäivitys 17.2.2023:

Sekä Keravalla että Mäntsälässä on aloitettu korvaavat astiatyhjennykset. Tyhjennykset pyritään hoitamaan siten, että viikolle suunnitellut tyhjennykset hoituisivat kyseisen viikon aikana. Tyhjennyspäiviin ja -väleihin saattaa tulla kuitenkin tulla muutoksia.

Uudella toimijalla ja kuljettajilla on aina hieman enemmän haasteita löytää jokainen jäteastia, joten ajo saattaa olla hieman hitaampaa kuin kuljettajalla, jolle alue ja paikat ovat tuttuja. Kuljettajilla ei myöskään vielä ole avaimia kaikkiin jätetiloihin, mutta tänään avainten toimitus aloitetaan.

On mahdollista, että Keravalla joudutaan tyhjentämään biojäteastiat samaan kuormaan sekajätteen kanssa, kunnes astiatyhjennyksiin saadaan tehtyä uusi sopimus.

Lisäämme tälle sivulle tietoa asioiden selvitessä lisää. Pyydämme tässä haastavassa tilanteessa kärsivällisyyttä asiakkailtamme ja ymmärrystä myös kuljettajia kohtaan tässä haastavassa tilanteessa. Toimintaohje asiakkaille on edelleen yllä jo mainittu.