Valitse sivu

Ajoneuvon renkaat

Käytä verkkopalvelua

Web service


Soita meille 9.00 - 15.00

Telephone exchange 9.00 - 15.00

(Local network charge)
Lajittelu

Rengasjätteenä voidaan vastaanottaa moottorikäyttöisten ajoneuvojen renkaat. Ajoneuvojen renkaita ei saa laittaa kiinteistön kuiva-ja sekajäteastiaan. Alueilla on oma kasansa vanteellisille ja vanteettomille ajoneuvon renkaille.

Työkoneiden kumitelat ja moottorikelkkojen matot

Työkoneiden kumiteloja ja moottorikelkkojen mattoja vastaanotetaan kaikilla alueilla omaan kasaansa ajoneuvon renkaiden läheisyyteen. Työkoneiden kumitelojen ja moottorikelkkojen mattojen vastaanottomaksu on 250 €/tonni + punnitusmaksu 19 € (alv. 0 %). Yksittäisiä työkoneiden kumiteloja voidaan vastaanottaa jätteidenkäsittelyalueiden aukioloaikoina. Isompien määrien toimittamisesta on sovittava ennen tuomista sähköpostitse tyonjohto[at]kiertokapula.fi.

Tuottajavastuu

Ajoneuvojen (esim. auto tai moottoripyörä) renkaita koskee tuottajavastuu, jonka mukaan tuotteiden valmistajilla ja maahantuojilla on jätelain mukaan velvollisuus järjestää tuotteiden jätehuolto kustannuksellaan. Työkoneiden kumiteloja tuottajavastuu ei koske. Suomessa renkaiden hyväksyttynä tuottajayhteisönä toimii Suomen Rengaskierrätys Oy. Tuottajavastuun puitteissa renkaat voi palauttaa veloituksetta kaikkiin virallisiin vastaanottopisteisiin, esimerkiksi Kiertokapulan jätteidenkäsittelyalueille.