Valitse sivu

Whistleblowing eli anonyymi ilmoituskanava

Käytä verkkopalvelua

Web service


Soita meille 9.00 - 15.00

Telephone exchange 9.00 - 15.00

(Local network charge)
Euroopan unionin neuvosto hyväksyi lokakuussa 2019 whistleblowing-direktiivin. Direktiivi edellyttää, että mm. vähintään 50 henkilöä työllistävät tai liikevaihdoltaan 10 miljoonaa euroa ylittävät yritykset ottavat käyttöönsä kanavan, jonka kautta on mahdollista tehdä ilmoituksia havaitsemistaan väärinkäytöksistä ja epäeettisestä toiminnasta.


Direktiivin tarkoitus on suojella väärinkäytösten paljastajaa, jonka vuoksi ilmoitukset tehdään aina anonyymisti. Kanavan kautta yritys ilmoittaa myös suoritetuista toimenpiteistä ilmoittajalle. Ilmoituskanava-palvelun avulla yritys täyttää direktiivin vaatimukset ja tarjoaa työntekijöille ja muille ilmoittajille luotettavan ja helppokäyttöisen kanavan ilmoitusten tekemiseen. Ennen kaikkea kanavan käyttöönotto kertoo yrityksemme vastuullisuudesta sekä halusta toimia avoimesti ja luotettavasti.

Kiertokapulan ilmoituskanavapalvelu on hankittu Keskuskauppakamarilta. Keskuskauppakamari ei saa tietoa jätetyistä ilmoituksista tai niiden sisällöstä. Palvelu pohjautuu vuonna 2011 perustetun aktiivisen käyttäjäyhteisön kehittämään GlobaLeaks -alustaan. Kaikki ilmoitukset salataan jättämisen jälkeen PGP-salausjärjestelmän avulla. Käyttäjien IP-osoitteita tai muita tunnistetietoja ei tallenneta.

Ilmoituksen voi halutessaan tehdä täysin nimettömänä. Ilmoituskanavassa on mahdollista käydä anonyymiä keskustelua ilmoituksen käsittelijän kanssa. Kaikki ilmoitukset käsitellään luottamuksellisesti. Suojaamme aina ilmoittajan, ilmoituksen kohteen ja muiden mahdollisesti ilmoituksessa mainittujen osapuolten henkilöllisyyksien luottamuksellisuuden.
Ilmoituksen tietoihin pääsevät käsiksi vain käsittelyyn valtuutetut henkilöt.  Henkilöllisyystietoja ei luovuteta ulkopuolisille ilman suostumustasi. Selvityksessä voidaan käyttää myös muita asiantuntijoita tarkoituksenmukaisen käsittelyn varmistamiseksi.

Ilmoitusten käsittelyyn valtuutetut henkilöt voivat pyytää lisätietoja ilmoituksen tekijältä kanavan kautta. He myös vastaavat kanavan kautta viimeistään kolmen (3) kuukauden sisällä, mihin toimenpiteisiin ryhdymme ilmoituksen perusteella. Jotta pääset viestimään ilmoituksen käsittelijöiden kanssa, kirjoita muistiin koodi, jonka saat ilmoituksen jättämisen jälkeen ilmoituskanavassa. 

Laadi ilmoitus täällä.

HUOM! Tämä kanava ei ole tarkoitettu Kiertokapulan palveluita koskeviin asiakaspalautteisiin.
Asiakaspalautetta voit jättää täällä: https://kiertokapula.fi/palaute-tai-ymparistohavainto/