Valitse sivu

Astiapalvelu

Käytä verkkopalvelua

Web service


Soita meille 9.00 - 15.00

Telephone exchange 9.00 - 15.00

(Local network charge)
Usein kysyttyjä kysymyksiä jäteastiapalvelusta

Mitä astiapalvelu tarkoittaa?

Astiapalvelu käytännössä tarkoittaa sitä, että kun jäteastia menee rikki, toimitamme ehjän käyttökelpoisen astian rikkoutuneen tilalle. Jäteastiapalvelu takaa sen, että astiat ovat standardin mukaiset ja soveltuvat materiaalivahvuuksiensa, mitoituksiensa ja rakenteidensa puolesta koneelliseen tyhjennykseen. Erillisiä astiavuokria ei enää peritä, vaan kaikkien jätejakeiden käsin siirrettävien astioiden kulut on sisällytetty tyhjennyshintaan.

Miksi astiapalvelu on otettu käyttöön?

Jäteastiapalvelu takaa sen, että astiat ovat standardin mukaiset ja soveltuvat materiaalivahvuuksiensa, mitoituksiensa ja rakenteidensa puolesta koneelliseen tyhjennykseen. Astiapalvelu mahdollistaa jäteauton kuljettajalle turvallisen tyhjennystapahtuman ja sujuvoittaa jätehuollon toteutumista.

Missä tilanteissa jäteastia vaihdetaan?

Astian rikkoutuessa Kiertokapula vaihtaa asiakkaalle jätehuoltomääräystenmukaisen astian. Nyt käytössä olevan ehjän astian tilalle ei tuoda uutta astiaa. Vanha jäteastia siis palvelee edelleen käyttöikänsä päähän saakka riippumatta siitä, onko se ollut oma tai vuokra-astia. Rikkoutumistilanteissa kuljettaja tekee ilmoituksen asiakaspalveluumme ja tilalle toimitetaan ehjä astia. Uusille kiinteistöille jäteastia toimitetaan, kun astiatyhjennyksistä on sovittu Kiertokapulan kanssa.

Voinko vaihtaa väärän kokoisen jäteastian maksutta?

Jos jäteastian koko ei vastaa kotona syntyvää jätemäärää, niin useimmiten asian saa korjattua tyhjennysväliä muuttamalla. Tarvittaessa jäteastian kokoa voi veloituksetta vaihtaa kerran kahden vuoden sisällä.  

Missä tilanteessa asiakkaalta veloitetaan jäteastiaan liittyviä maksuja?

Jos astia hajoaa useammin kahden vuoden sisään tai jäteastiaa ei löydy kiinteistöltä (tai jos rikkoutuminen on tahallista), asiakkaalta veloitetaan taksanmukainen astiakohtainen kuljetus ja astiamaksu.

Missä astiapalvelun käyttöönotosta on päätetty?

Astiapalvelun käyttöönotosta ja toimintaperiaatteista on päätetty jätelautakunta Kolmenkierron kokouksessa vuoden 2024 jätetaksan yhteydessä (7.12.2023). Jätetaksaesitys esiteltiin keväällä 2023 ja se kävi lausuntokierroksella kaikissa Kiertokapulan omistajakunnissa.