Valitse sivu

Kodin siivousaineet löytyvät keittiöstäsi

Käytä verkkopalvelua

Web service


Soita meille 9.00 - 15.00

Telephone exchange 9.00 - 15.00

(Local network charge)
Etikka, suola, sitruuna ja ruokasooda ovat joka kodin vakiovarusteita, joita voi hyödyntää niin ruoanlaitossa kuin siivouksessakin. Näiden vinkkien avulla onnistut luonnonmukaisessa siivouksessa.

Keittiö ja kylpyhuone

 • Etikasta ja vedestä syntyy edullinen yleispuhdistaja keittiöön tai kylpyhuoneeseen. Sekoita yksi osa etikkaa ja yksi osa haaleaa vettä.
 • Likaisen mikron puhdistus onnistuu kädenkäänteessä sitruunan avulla. Laita mikronkestävään kulhoon vettä ja sitruunaviipaleita. Laita sitten astia mikroon pariksi minuutiksi. Sitruuna neutralisoi pahat hajut ja vesihöyry irrottaa lian. Pyyhi mikro kostealla rätillä puhtaaksi.
 • Kylpyhuoneen kaakelit, ovet ja saumat puhdistuvat nopeasti kotitekoisella pesuaineella. Purista kuuden sitruunan mehu sumutinpulloon. Sumuta sitten ainetta puhdistettavalle pinnalle ja pyyhi harjalla tai rätillä. Hapan puhdistusaine poistaa saippuan kaakeleista ja tuhoaa samalla bakteereja.
 • Jos jääkaapissa on ikävä haju, aseta jääkaapin hyllylle kupillinen ruokasoodaa. Sooda raikastaa jääkaapin, sillä se imee itseensä hajuja. Myös mikro raikastuu ruokasoodan avulla. Täytä kahvikuppi vedellä ja kaada joukkoon 2 rkl ruokasoodaa. Kuumenna seosta hetki mikrossa. Pyyhi lopuksi mikron pinnat puhtaiksi rätillä.
 • Uunin puhdistamiseen ei välttämättä tarvita vahvoja pesuaineita. Sekoita keskenään 2 rkl ruokasoodaa, 2 rkl suolaa ja 2 rkl kuumaa vettä. Hankaa soodatahnalla uunin sisäpinnat puhtaiksi. Myös uunipellitpuhdistuvat ruokasoodan avulla.

Pyykinpesu

 • Etikalla voi korvata pyykin huuhteluaineen. Lisää huuhteluainelokeroon noin puoli desiä etikkaa ja lopputuloksena on pehmeä ja tuoksuton pyykki. Jos puoli desiä ei riitä, löydät oikean määrän kokeilemalla. Jos taas lorautat pyykin joukkoon liikaa etikkaa, haju lähtee kunnon tuuletuksella.
 • Suola irrottaa hankalat punaviinitahrat helposti tahran ollessa tuore. Taputtele tahran päälle reilu keko suolaa ja anna sen imeä enimmät viinit itseensä. Huuhtele tahra sitten kylmällä vedellä. Tarvittaessa voit viimeistellä puhdistuksen pesemällä tekstiilin normaalisti.

Astianpesu

 • Kattilat ja pannut, tee- ja kahvikupit sekä termoskannut puhdistuvat pinttyneestä liasta ja värjäytymistä ruokasoodan ja veden avulla. Kostuta siivousrätti tai pesusieni lämpimällä vedellä, ripottele päälle ruokasoodaa ja hankaa pinttynyt lika pois. Huuhtele lopuksi hyvin.Käy pohjaan palaneiden kattiloiden kimppuun etikan avulla. Keitä kattilassa kaksi osaa etikkaa ja yksi osa vettä. Lisää keittämisen jälkeen teelusikallinen suolaa ja jätä seos kattilaan yön yli.
 • Etikka neutralisoi hyvin kalan hajun niin käsistä kuin leikkuulaudastakin.
 • Suola sopii hopean kiillotukseen. Laita hopeaesineet alumiinivuokaan, jonka pohjalle on ripoteltu kerros suolaa. Kaada päälle kiehuvaa vettä niin, että esineet peittyvät. Anna esineiden puhdistua vartin ajan ja huuhtele ne lopuksi haalealla vedellä.
 • Kuparin puhdistus onnistuu sitruunan ja suolan yhteisvaikutuksella. Leikkaa sitruuna puoliksi ja sirottele leikkuupinnalle suolaa. Anna suolan imeytyä ja hankaa sitten sitruunan puolikkaalla kuparia. Aloita kevyesti, jotta vältyt naarmuilta. Viimeistele puhdistus pyyhkimällä kupari kostealla pyyhkeellä.

Huonekalut ja matot

 • Sohvat, nojatuolit, rahit, patjat ja muut pehmeät huonekalut voi raikastaa ruokasoodan avulla. Sirottele pehmeällä pinnalle ruokasoodaa, anna vaikuttaa noin vartti ja imuroi. Myös matot voi pikapestä ruokasoodan avulla.