Valitse sivu

Romuajoneuvot

Käytä verkkopalvelua

Web service


Soita meille 9.00 - 15.00

Telephone exchange 9.00 - 15.00

(Local network charge)
Lajittelu

Romuajoneuvoina otetaan vastaan:

  • autot
  • moottoripyörät
  • mopot, skootterit, sähköskootterit
  • peräkärryt
  • asuntoautot

Tuodessasi romuajoneuvonnan Kiertokapulan jätteidenkäsittelyalueelle, tarvitset mukaasi:

  • rekisteriotteen
  • virallisen henkilöllisyystodistuksen
  • ajoneuvon omistajan allekirjoittaman valtakirjan, jos et itse ole auton omistaja

Romuajoneuvoista ei lähtökohtaisesti saa poistaa materiaaliarvoon vaikuttavia osia (esim. moottori, katalysaattori). Osittain purettujen autojen toimituksesta tulee sopia etukäteen. Asuntoautoista on poistettava kaasupullot, jääkaappi ja käymäläjätteet. Ajoneuvon sisällä ei saa olla muita jätteitä kuin yksi rengassarja (4 kpl). Muista ylimääräisistä jätteistä laskutetaan hinnaston mukaan. Myös osittain puretut tai rekisteristä jo poistetut ajoneuvot otetaan vastaan romuajoneuvoina. Ainoastaan ajoneuvojen osat (esim. auton ovi tai konepelti) vastaanotetaan metalliromuna.

Kiertokapula hoitaa ajoneuvon poistamisen rekisteristä ja tuoja saa mukaansa virallisen romutustodistuksen. Alueellamme varmistetaan ajoneuvon tiedot (tunnistus rekisterinumeron tai sarjanumeron perusteella verraten rekisteriotteen tietoihin) ja omistusoikeus (onko luovuttajalla oikeus tuoda ko. ajoneuvo romutukseen).

Asuntovaunut otetaan vastaan sekalaisena jätteenä hinnaston mukaisesti. Rekisterissä olevista vaunuista saa tarvittaessa mukaansa virallisen romutustodistuksen.

Lisätietoa

Suomessa romuajoneuvoja koskee tuottajavastuu, jonka mukaan autojen valmistajille ja maahantuojilla on velvollisuus järjestää romuajoneuvojen kierrätys kustannuksellaan. Suomessa romuajoneuvojen hyväksyttynä tuottajavastuuyhteisönä toimii Suomen Autokierrätys Oy.

Tuottajavastuun puitteissa romuajoneuvoja voi toimittaa veloituksetta kaikkiin virallisiin vastaanottopisteisiin, esimerkiksi Kiertokapulan Kapulan, Karanojan, Lumikorven ja Puolmatkan jätteidenkäsittelyalueille. Nurmijärven Metsä-Tuomelan jätteidenkäsittelyalueella ei ole vastaanottoa romuajoneuvoille.