Valitse sivu

Asbesti

Käytä verkkopalvelua

Web service


Soita meille 9.00 - 15.00

Telephone exchange 9.00 - 15.00

(Local network charge)
Lajittelu

Suomessa asbestia on käytetty rakennusmateriaaleissa 1920-1990 -luvuilla muun muassa vesikatto- ja julkisivumateriaaleissa, rakennuslevyissä, putkieristeissä, tasoitteissa, maaleissa, liimoissa, kiinnitys- ja saumauslaasteissa, muovimatoissa sekä kaakeleissa. Jäte, jonka epäillään sisältävän asbestia, luokitellaan turvallisuussyistä asbestiksi. Tällaisia ovat esim. mineriitti-levyt, toja-/tojax-levyt, lujalevyt.

Alle 2m3 kuormia otetaan vastaan kaikilla jätteidenkäsittelyalueillamme. Suurempia, yli 2m3 kuormia otetaan vastaan vain Karanojan jätteidenkäsittelyalueella.

Lisätietoa

Asbestijäte ei saa pölytä kuormaa purettaessa. Puutteellisesti pakattua, pölyävää asbestijätettä ei oteta vastaan. Asbestijätteen voi pakata esim. kestäviin pusseihin, jotka laitetaan pahvilaatikoihin, joiden saumat on vahvistettu ilmastointiteipillä, tiiviisti suljettaviin, kestäviin säkkeihin tai kannellisiin ja pannalla suljettaviin tynnyreihin. Asbestijätettä sisältävät pakkaukset ja kuorma pitää aina merkitä selvästi erottuvalla tekstillä: ”Asbestijätettä. Pölyn hengittäminen vaarallista / Asbestavfall. Farligt att inandas.” Jos tuojana on yritys, tulee pakkauksessa lisäksi olla yrityksen nimi.

Pölyämätöntä asbestijätettä, esim. kokonaisia rikkoontumattomia levyjä, ei tarvitse pakata.

Asbestin aiheuttaman merkittävän terveysriskin vuoksi emme velvoita työntekijöitämme auttamaan asiakkaita asbestikuorman purkamisessa. Tällä pyritään minimoimaan työntekijöiden altistuminen asbestipölylle.