Usein kysyttyjä kysymyksiä jätteiden vastaanotosta
Missä sijaitsee lähin jätteidenkäsittelyalue ja miten se on auki? Saisinko ajo-ohjeet?
Tietoa Kiertokapulan vastaanottopaikkojen sijainneista ja aukioloajoista sekä keräyskierroksista löydät jätteiden vastaanotto -sivulta. Kaikki jätteiden keräys- ja vastaanottopisteet löydät osoitteesta kierratys.info.
Miten alueella kuuluu toimia?
- Pysähdy vaakatoimistolla ja kerro, mitä jätettä olet tuomassa ja mistä jäte on peräisin
- Maksa maksulliset jätteet
- Aja alueelle ja käy lajittelemassa jätteet oikeisiin paikkoihin – kyltit ja opasteet auttavat sinua löytämään oikean paikan kullekin jätteelle
- Aja ulos alueelta opasteiden mukaisesti
Lue lisää asiointi alueella -sivulta ja hinnastosta.
Voinko tuoda sohvan jätteidenkäsittelyalueelle ja mitä se maksaa?
Sohvat, nojatuolit ja muut vastaavat jätteet otetaan vastaan sekalaisena jätteenä, hinnan määräytyessä tilavuusperusteisesti (1 kuutio=1000 litraa). Esimerkiksi noja- tai TV-tuoli on 200 litraa, kahden istuttava sohva 400 litraa. Isommat sohvat vastaanotetaan koon mukaan 1-2 kuution hinnalla. Lue lisätietoa sekalaisten jätteen lajittelusta täältä. Lue tilavuuden määrittelystä lisää täältä. Hinnastomme löydät täältä.
Mitä jätteen tuominen teille maksaa?
Meille tuotavat jätteet hinnoitellaan mm. käsittelykustannuksiin ja tuottajavastuuseen perustuen. Jätteidenkäsittelyalueillemme saa tuoda myös ilmaiseksi monia eri jätteitä. Olemme koonneet yhteen hinnastoon jätteidenvastaanottohinnat niin yksityisille kuin kunnan palvelutoiminnalle ja yrityksille.
Voinko tuoda jätteitä ilmaiseksi jätteidenkäsittelyalueille?
Monia jätteitä otetaan vastaan ilmaiseksi jätteidenkäsittelyalueilla. Kotitalouksille ilmaisia jätteitä ovat:
- vaaralliset jätteet
- metalli
- sähkö- ja elektroniikkalaiteromu
- romuajoneuvot
- puhdas puu
- purkupuu
- risut
- haravointijäte
- kyllästetty puu
- retkikeitinten patruunat
- kannot ja juurakot
- pienet puhtaat maaerät
- pahvi ja kartonki
- tiili
- asfaltti
- betoni
- kevytbetoni
- vanteelliset ajoneuvon renkaat
- vanteettomat ajoneuvon renkaat
Yrityksiltä ilmaiseksi otetaan vastaan:
- lyijyakut
- metalli
- romuajoneuvot
- sähkö- ja elektroniikkalaiteromu
- vanteettomat ajoneuvonrenkaat.
Muut jätteet otamme vastaan hinnastomme mukaisin hinnoin.
Voinko tuoda erilaisia jätteitä samassa kuormassa?
Kyllä voit. Voit tuoda esimerkiksi maksutonta jätettä samassa peräkärryssä maksullisen jätteen kanssa. Jätteet kannattaa lajitella kärryyn siten, että ne on helppo purkaa alueella omiin kasoihinsa. se helpottaa myös tilavuuden ja sen myötä hinnan määrittämistä. Kerro vaakatoimistolla mitä jätteitä tuot, maksa ne ja lajittele omiin kasoihin alueella.
Voimmeko saada alennusta tuomistamme jätteistä?
Kaikki kuormat vastaanotetaan Kiertokapula Oy:n hinnaston mukaisilla hinnoilla. Yritysten toimittamista jätteistä myönnetään alennusta toimitettuun jätemäärään perustuen. Tarkastelemme kolmen kuukauden välein toteutuneet toimitusmäärät. Toimitamme asiakkaillemme hyvityslaskun myönnettävän alennusprosentin mukaisesti aina tarkastelujakson päätyttyä.
Alennuksemme määräytyvät jätteidenkäsittelyalueillemme toimitettujen jätemäärien mukaan alla olevan taulukon mukaisesti.
Toimitetut jätemäärät / 3 kk | Alennus % |
< 200 t | ei alennusta |
200-300 t | 5 % |
300-400 t | 7,5 % |
400-500 t | 10 % |
500-600 t | 12,5 % |
> 600 t | 15 % |
Mikä on siirtoasiakirja?
Siirtoasiakirjaan merkitään valvonnan ja seurannan kannalta tarpeelliset tiedot muun muassa jätteestä, sen alkuperästä ja kuljettajasta. Vaarallisista jätteistä merkitään muita jätteitä tarkemmat tiedot. Siirtoasiakirjan on oltava mukana koko jätteen siirron ajan. Siirron päättyessä asiakirja luovutetaan jätteen vastaanottajalle, joka vahvistaa jätteen vastaanoton.
Siirtoasiakirja vaaditaan yrityksiltä sekä jätteen ammattimaisilta kuljettajilta seuraavista jätejakeista:
- vaaralliset jätteet
- rakennus- ja purkujätteet
- pilaantuneet maa-ainekset
- sako- ja umpikaivolietteet (ei oteta vastaan Kiertokapulan jätteidenkäsittelyalueilla)
- hiekka- ja rasvakaivojen lietteet (ei oteta vastaan Kiertokapulan jätteidenkäsittelyalueilla).
Jätteen haltijan on huolehdittava siitä, että siirtoasiakirja on mukana jätteen siirron aikana, ja että asiakirja luovutetaan siirron päätyttyä jätteen vastaanottajalle. Kiertokapulan siirtoasiakirjapohjat ja lisätietoa käytännöistä löytyy täältä.
Mitä tarkoittaa TSV-palvelu?
1.1.2020 voimaan tulleen lain mukaan yritysasiakkaat voivat pyytää Kiertokapulalta jätehuoltopalvelua muun palvelutarjonnan puutteen vuoksi. Jätteen pitää myös soveltua määrältään ja laadultaan jätehuoltojärjestelmäämme. Näin toimittaessa puhutaan jätelaissa säädetystä kunnan toissijaisen vastuun jätehuoltopalvelusta (TSV-palvelu). TSV-palvelun avulla pyritään turvaamaan toimiva jätehuolto ja palveluiden saatavuus silloinkin, kun muuta tarjontaa ei ole saatavilla.
Lue lisää TSV-palvelusta ja siihen liittyvistä käytännöistä täältä.
Mikä on Tehokierto Oy?
Tehokierto Oy on syksyllä 2019 perustettu Kiertokapula Oy:n ja Destaclean Oy:n yhteisyritys, joka vastaanottaa yrityksiltä markkinaehtoista rakennus- ja purkujätettä. Yritys prosessoi jätteistä energiatuotannon raaka-aineita sekä kierrätysraaka-aineita. Tilinavauksesta, laskutuksesta tai muista Tehokiertoon liittyvistä asioista voitte kysyä sähköpostitse info[at]tehokierto.fi tai puhelimitse puh. 040 154 5009.