Valitse sivu

Jätehuoltomääräykset

Käytä verkkopalvelua

Web service


Soita meille 9.00 - 15.00

Telephone exchange 9.00 - 15.00

(Local network charge)




Jätehuoltoa hoidetaan neljän toimijan välisessä yhteistyössä. Jätehuoltomääräykset antavat raamit jätehuollon toteuttamiselle.

Jätehuoltomääräykset ovat jätelain nojalla annettavia paikallisia sitovia säännöksiä jätehuollosta. Kiertokapulan toimialueella jätehuoltomääräykset hyväksyy alueen jätehuoltoviranomainen jätelautakunta Kolmenkierto. Määräyksiä annetaan esimerkiksi jätteiden lajittelusta, keräämisestä, hyödyntämisestä ja roskaantumisen ehkäisemisestä. Kiertokapulan nettisivuille on koottu käytännön tietoa jätehuoltomääräysten pohjalta mm. jätehuoltoon liittymiseen, lajitteluvelvoitteisiin ja jätetilan järjestämiseen liittyen.

Jätehuoltomääräyksiin kokonaisuudessaan pääsee tutustumaan Kolmenkierron nettisivuilla osoitteessa Jätehuoltomääräykset – Kolmenkierto.

Poikkeuksen jätehuoltomääräysten noudattamisesta voi myöntää vain jätehuoltoviranomainen. Jätehuoltomääräyksistä poikkeamisia ovat esimerkiksi yli kahdeksan viikon tyhjennysväli sekajäteastialle tai jäteastian tyhjennysten keskeyttäminen yli kuuden kuukauden ajaksi. Tällaisia poikkeuksia jätehuoltomääräyksiin haetaan jätehuoltoviranomaisen nettisivuilta löytyvillä lomakkeilla: Viranomaispalvelut – Kolmenkierto.