Valitse sivu

Asiointi alueella

Käytä verkkopalvelua

Web service


Soita meille 9.00 - 15.00

Telephone exchange 9.00 - 15.00

(Local network charge)
Asiointi jätteidenkäsittelyalueilla muuttui vuoden 2022 alusta perusmaksun käyttöönoton ja tilavuusperusteiseen hinnoitteluun siirtymisen myötä.

Näin toimit alueella

  1. Pysähdy vaakatoimistolla ja kerro, mitä jätettä olet tuomassa ja mistä jäte on peräisin
  2. Maksa mahdolliset maksulliset jätteet
  3. Aja alueelle ja käy lajittelemassa jätteet oikeisiin paikkoihin – kyltit ja opasteet sekä henkilökuntamme auttavat sinua löytämään oikean paikan kullekin jätteelle
  4. Aja ulos alueelta opasteiden mukaisesti – vaakatoimistolla ei tarvitse enää pysähtyä.

Jätekuorman hinnoittelu

Kaikki jätteidenkäsittelyalueilla vastaanotettavat jätteet otetaan vastaan hinnaston mukaisin hinnoin. Kotitalouksien jätteistä suuri osa otetaan vastaan veloituksetta, koska niiden käsittely- ja vastaanottokustannukset katetaan perusmaksulla. Muissa henkilö- tai pakettiautolla tai peräkärryllä tuoduissa kuormissa hinnoittelu perustuu jätelajiin ja jätekuorman tilavuuteen. Kotitalouksien jätteistä maksullisia ovat edelleen sekalainen jäte, kipsi-, asbesti-, kattohuopa- ja tietoturvajäte sekä sammuttimet. Lue tilavuuden määrittelystä lisää.

Jätteiden lajittelu

Seuraa alueen opasteita ja vie jätteet niille osoitetuille paikoille. Eri jätelajeille on merkitty paikat kylteillä. Asiakkaalla tulee lajitella jätteet alueella oikeisiin paikkoihin. Alueella työskentelevä jäteasemanhoitaja neuvoo ja auttaa tarvittaessa jätekuorman purkamisessa. Kuorman purkamisen tulee tapahtua aukioloajan puitteissa. Katso eri jätelajien lajitteluohjeet täältä.

Pakkaavat jäteautot ja kuorma-autot purkavat kuorman vaakaoperaattorin ohjeistuksen mukaisesti oikealle paikalle. Rakennusjätekuormat puretaan lajittelu- ja siirtokuormausasemalle, jossa vastaanotetut jätekuormat tarkastetaan ja lajitellaan. Siirtoasiakirja vaaditaan rakentamisessa ja purkamisessa syntyneistä jätteistä kuorma-autokuormissa.

Maksuvälineet

Maksuvälineinä jätteidenkäsittelyalueella käyvät yleisimmät luotto- tai pankkikortit sekä Visa Electron. Vain yritysasiakkaita voidaan laskuttaa. Yritysasiakkailla tulee olla tiliasiakkuus.

Turvallisuusohjeet

  • Turvallisuussyistä kaikilla alueilla noudatetaan nopeusrajoitusta 20 km/h.
  • Kuorma on peitettävä tai sidottava asianmukaisesti kuljetuksen ajaksi.
  • Asiaton liikkuminen jätteidenkäsittelyalueillamme on kielletty.
  • Alueella asioitaessa tulee noudattaa erityistä varovaisuutta siellä liikkuvien ja työskentelevien ajoneuvojen vuoksi.